-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

VESTE proastă pentru șoferi! Cresc amenzile de circulație

 

News De la 1 iulie amenzile de circulaţie cresc din nou. Cea mai mică sancţiune va fi de aproape 200 de lei, iar cea mai aspră va ajunge la peste 1.800. Amenzile vor creşte, culmea, din cauza măririi salariului minim pe economie.

Codul Rutier stabileşte că un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Şi cum de la întâi iulie venitul minim va ajunge la 900 de lei, punctul de amendă va fi 90 de lei.

Şoferii care de la intai iulie vor conduce fara sa poarte centura de siguranta, precum acest participant la trafic, vor scoate din buzunar 180 de lei. La fel ca şi cei care, precum acesta, vorbesc la telefonul mobil. Iar, cei care depăşesc cu peste 30 km pe ora viteza legala, precum este şoferul acestui autoturism, vor plati peste 360 de lei. 
Amenzi usturătoare vor primi însă cei care depăşesc viteza legală cu peste 50 de km pe oră, încalcă linia continuă, trec pe roşu sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Cea mai mare sancţiune ajunge la 20 de puncte, adică o amendă de 1.800 de lei. Iar pentru persoanele juridice, şancţiunea poate depăşi chiar şi 9.000 de lei.
Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

319 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA