20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

VESTE MARE. Sectorul de autostradă Focșani – Bacău, NU a fost contestat

Sectorul de autostradă Focșani – Bacău, parte din Autostrada Moldovei A7 a fost adjudecat definitiv de Asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct- Tehnostrade.

Luni, pe 5 decembrie a fost ultima zi în care puteau fi depuse contestații “ Nu au fost contestații astfel că se poate semna contractul de execuție pentru cele trei loturi adjudecate” a spus Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor.  Astfel, în perioada următoare se vor semna contractele de execuție urmând a se demara lucrările pe Lotul 1, Focșani-Domnești Târg, 35,6 km, lotul 2, Domnești Târg-Racacuni, 38,78 km și lotul 3, Racaciuni-Bacau, 21,52 km. Potrivit acestuia, pe sectorul de autostradă Bacău – Pașcani sunt depuse 23 de oferte și se  așteaptă decizia Comisiei de licitație cu privire la nominalizarea firmelor câștigătoare.  Pe tronsonul de autostradă Buzău – Focșani, sectoarele 2 și 3 sunt în faza contestațiilor, în timp ce pe Ploiești – Buzău este contestat sectorul 3.

Cele mai așteptate tronsoane de către botoșăneni, respectiv tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret sunt în faza Studiilor de Fezabilitate.

Autostrada Moldovei A7 are aproape 440 de kilometri de la Ploieşti (Dumbrava/A3) şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina și este practic coloana vertebrală a Moldovei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA