28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Veste INCENDIARĂ de la DACIA. Toţi europenii sunt UIMIŢI

 

News După un an 2013 remarcabil, producătorul auto din România continuă să-i lase cu gura căscată pe europeni: DACIA a înregistrat şi în luna februarie cea mai mare creştere a vânzărilor din UE.

Vânzările de autoturisme noi din UE au urcat cu 8% în luna februarie, datorită îmbunătăţirii situaţiei economice şi preţurilor mai reduse practicate de unii producători, DACIA înregistrând din nou cea mai puternică creştere în topul mărcilor, informează Mediafax.

DACIA Piaţa auto europeană înregistrează astfel cea de-a şasea lună consecutivă de creşteri, potrivit Bloomberg, după cinci ani de scădere care au adus vânzările la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

DACIA Astfel, înmatriculările de autoturisme noi din UE au crescut în februarie la 861.000 unităţi, faţă de 797.500 în aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor prezentate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

În primele două luni ale anului, înregsitrările de maşini noi au crescut cu 6,6%, de la 1,684 milioane la 1,796 milioane unităţi.

Vânzările DACIA în UE au avansat cu 34% în februarie, la 26.800 maşini, respectiv cu 36,5% în primele două luni din acest an, la 54.900 unităţi, marca entry a grupului Renault înregstrând astfel cea mai puternică creştere de pe piaţă.

Cota de piaţă a DACIA în UE a ajuns la 3,1%, faţă de 2,5% la începutul anului trecut.

Marca Renault a înregistrat o creştere de 4%, astfel că vânzările grupului francez, al treilea producător auto european, au avansat în februarie cu 11,7%, la 86.500 unităţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

210 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA