20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Verginel Gireadă: „Nu există tabere la PNL. Dacă aşa se vede, este greşit. Sunt schimburi de opinie chiar dacă uneori se mai ridică tonul”

pnl gireada grigoras soptica

Deputaţii Verginel Gireadă şi Costel Şoptică neagă faptul că în PNL Botoşani sunt mai multe tabere şi spun că activitatea politică este una normală în cadrul organizaţiei judeţene. Cât priveşte faptul că ei îşi doresc să coordoneze patru din cele şase colegii din judeţul Botoşani, cei doi susţin că este ceva normal deoarece au experienţă mai mare.

„Suntem trei parlamentari care intenţionăm să coordonăm fiecare câte două colegii. Mi se pare normal pentru că avem experienţa necesară. Nu candidăm noi la vară ci candidează consilierii judeţeni iar din rândul lor se va alege preşedintele Consiliului Judeţean. Nu există tabere la PNL. Dacă aşa se vede, este greşit. Deputaţii am decis să facem conferinţele de presă separat, dând posibilitatea municipiului să poată face ei separat. Noi o să ieşim să vorbim de politica mare şi le dăm posibilitatea celor de la municipiu să iasă public, să facă conferinţe de presă, să atace. Nu există nicio bătălie în interiorul PNL. Sunt schimburi de opinie. PNL-ul este un partid viu. Nu suntem ca la PSD unde unul comandă. Noi se ascultăm unul pe altul şi luăm cele mai bune decizii, chiar dacă uneori se mai ridică tonul. E democraţie adevărată. Eu sunt cel mai vechi din PNL şi nu am fugit pe la toate partidele”, ne-a declarat deputatul Verginel Gireadă care a adăugat: „Nu intră în calcul funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Este exclus. Vorbeşte lumea. Vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt stricaţi”.

„A fost o discuţie dar trebuie o hotărâre de birou. Să fi coordonator politic. Trebuie să fie cineva care să cunoască zona, candidaţii. Gireadă cunoaşte bine Săveniul iar eu cunosc trei sferturi din colegiul Dorohoi. E şi Roman pe amândouă colegii. Dacă împărţim judeţul în opt, nu iese nimic. Răspunderea este a noastră. Noi împreună cu candidaţii răspundem cu capul”, a precizat deputatul Costel Şoptică.

Surse din cadrul PNL Botoşani ne-au spus că în urmă cu o săptămână a fost agitaţie mare la sediul partidului. Deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă au încercat să pună mâna pe colegiile din judeţul Botoşani şi astfel să aibă controlul asupra tuturor liberalilor, cu excepţia celor din municipiul Botoşani. La ultima şedinţă a vechiului PNL, s-a luat în discuţie desemnarea a două persoane care să coordoneze colegiile Săveni şi Dorohoi.

În acel moment, deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, coordonatorii colegiilor Darabani şi respectiv Flămânzi. au anunţat că se ocupă ei şi de colegiile Dorohoi şi Săveni. Gireadă îşi dorea să controleze colegiul Săveni, din care face parte şi comuna Mihai Eminescu, iar Şoptică ar fi vrut să pună mâna pe colegiul Dorohoi. S-au opus mai mulţi liberali printre care şi copreşedintele Viorel Grigoraş. “Şoptică a fost mai temperat dar Gireadă a început să ţipe, să arunce cu hârtiile, că el pleacă… Grigoraş a propus alte două persoane dar Gireadă şi Şoptică nu au fost de acord. Apoi, Grigoraş a propus să se supună la vot cele două nominalizări ale sale dar a sărit Gireadă spunând că nu mai este cvorum. Până la urmă nu s-a mai luat nicio decizie”, ne-a spus unul dintre liberalii prezenţi la acea şedinţă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA