22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Verdict în cazul bebeluşului mort la două zile de la naştere, în Maternitatea din Botoşani. VEZI ce au decis medicii din Iaşi

maternitate-carut-sicriu

Reprezentantii spitalului din Botosani au primit concluziile anchetei de la sectia de obstetrica si ginecologie, unde un bebelus s-a stins la doua zile de la nastere.

Dosarul a fost analizat de profesorii universitari de la Iasi care au ajuns la concluzia ca micutul a murit cauza bronhopneumonii congenitale. Specialistii au confirmat ca infectia a fost capatata intrauterin si nu din maternitate, asa cum au acuzat parintii copilului.

„Profesorul universitar din cadrul sectiei neonatologie confirma concluziile primei comisii si anume ca decesul s-a produs datorita unei bronhopneumonii congenitale. Se exclude categoric contaminarea intraspitaliceasca. De altfel, profesorul de obstetrica-ginecologie confirma faptul ca nu s-au constatat erori medicale pe perioada spitalizarii”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Cazul se afla in atentia Colegiului Medicilor din Botosani care vor decide daca este vorba sau nu de culpa medicala. In paralel, ancheta fac si procurorii, dupa ce parintii bebelusului au depus plangere la parchet.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA