-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Veniturile Staţiunii Popăuţi s-au dublat comparativ cu anii anteriori

popautistatiune1

Situaţia economică a Staţiunii de Cercetare Popăuţi s-a îmbunătăţit considerabil în acest an şi asta deoarece au crescut considerabil veniturile. În prezent, toţi angajaţii staţiunii sunt cu salariile la zi şi nu sunt niciun fel de probleme în ceea ce priveşte funcţionarea.

Începând din acest an, Staţiunea de Cercetare Popăuţi a început să lucreze o parte din suprafaţa de teren pe care o deţine iar asta îi va aduce venituri substanţiale. De asemenea, conducerea Staţiunii de Cercetare Popăuţi a încheiat un contract cu firma Five Continents şi îi livrează aproape întreaga cantitate de lapte.

„Am făcut o analiză şi suntem net superiori la toate capitolele comparativ cu veniturile din ultimii cinci ani. Am comparat producţiile şi veniturile. Noi încasăm undeva la 35.000 de lei doar din producţia de lapte. Lucrul acesta nu s-a întâmplat până acum. Am cerut tuturor celor implicaţi în producţie şi cercetare să facă selecţie şi ameliorare în adevăratul sens al cuvântului pentru că la Staţiunea Popăuţi producţia de lapte este inferioară unui privat. Anul acesta vom introduce primii berbeci din rasa friză în vederea formării liniei de lapte. Vom lucra la ameliorarea raselor pentru a îmbunătăţi toate produsele. Trebuie să îmbunătăţim atât producţia de lapte cât şi cea de carne”, a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Salarii plătite la zi

Cât priveşte datoriile, acestea au fost în mare parte achitate. Salariaţii sunt cu salariile plătite la zi cu excepţia cercetătorilor care mai au de încasat nişte restanţe salariale din anii anteriori.

„Nu avem nicio problemă cu salariile. Sunt plătite la zi. În cazul cercetătorilor, ei au de primit acei bani din anii anteriori. Din iulie 2013, când am fost numit director, ei şi-au luat salariile lună de lună. Inclusiv cercetătorii. Când vor veni banii pe unul dintre proiecte se vor achita restanţele”, a adăugat Ionică Nechifor.

Trei noi cercetători

În momentul de faţă, Staţiunea Popăuţi are şapte cercetători. Printre aceştia se numără şi directorul staţiunii cel care a fost admis recent în corpul cercetătorilor. Cei şapte vor fi implicaţi atât în munca de cercetare cât şi în cea de producţie.

„La ora actuală, staţiunea are un număr de şapte cercetători prin accederea a încă trei persoane în rândul cercetătorilor şi care sunt implicate şi în producţie. Mă număr printre cei trei. În data de 15 mai a avut loc un concurs şi am fost admis în corpul cercetătorilor”, a conchis directorul Staţiunii Popăuţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA