1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

Variola maimuței, la granița României cu Ungaria. Ministrul Sănătății: „Virusul nu trece granița”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că nu are niciun fel de relevanță apariția primului caz de variola maimuței la granița cu România, în Ungaria. Acesta a precizat că virusul nu trece granița și că nu trebuie luate măsuri suplimentare.

Rafila a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce măsuri vor lua autorităţile, având în vedere că primul caz de variola maimuţei a apărut la graniţa cu România.

„Nu are niciun fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă au început deja discuţiile cu HERA pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei, Alexandru Rafila a răspuns:

„România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit. Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul Uniunii Europene, probabil că vom primi gratuit o cotă parte similară cu populaţia României din totalul populaţiei Uniunii Europene, deci probabil undeva în jur de 2.000, 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a asigura protecţia”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că deocamdată nu se ştie când vor ajunge aceste doze de vaccin în ţara noastră. Ungaria a înregistrat, miercuri, primul caz de variola maimuței la un bărbat de 38 de ani.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA