17.3 C
Botoșani
marți, 27 septembrie 2022

Vânători cercetaţi penal după masacrul de la Cerviceşti

arma pusca vanatoare

Ieri, 22 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Botoşani i-au identificat pe B.C. de 31 ani, G.I. de 34 de ani şi R.I. de 41 de ani, toţi din comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, ca fiind principalii bănuiţi de comiterea, în ziua de 19.02.2016, a unor infracţiuni la regimul armelor.

De asemenea, în sarcina celor trei s-a reţinut şi comiterea unor fapte penale prevăzute de legislaţia privind protecţia animalelor.

În fapt, cei trei sunt bănuiţi că în ziua de 19.02.2016, ar fi făcut uz de armă, în intravilanul şi extravilanul localităţii Cerviceşti, împuşcând mai mulţi câini hoinari, după care au abandonat cadavrele la faţa locului.

Cercetările efectuate au stabilit că G.I. şi R.I. sunt posesori legali de arme şi muniţie şi sunt vânători autorizaţi. Faţă de aceştia, poliţiştii au dispus ridicarea armelor de vânătoare şi a muniţiei aferente, în vederea administrării de probatoriu, precum şi în scopul anulării dreptului de deţinere, port şi folosire.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă, fără drept, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept şi practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA