Vama Racovăț se deschide pentru traficul de marfă: “Ar trebui să ne pregătim pentru preluarea traficului. Dorohoiul poate fi sufocat”

0
845

Guvernul a decis deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț, inclusiv pentru camioane, fără a lua în calcul modernizarea drumurilor din această zonă a județului Botoșani. Camioanele care vor intra în România prin Vama Racovăț, vor circula pe două drumuri județene recent transferate la CNAIR și vor traversa municipiul Dorohoi care nu are o centură ocolitoare.

Senatorul Cristian Achiței spune că în acest moment, cele două drumuri județene care au fost transferate la CNAIR nu sunt pregătite pentru a prelua traficul greu. Mai mult, el spune că autoritățile centrale ar trebui să finanțeze urgent centura municipiului Dorohoi.

“În acest moment nu avem pregătite drumurile pentru a prelua traficul din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț. Drumul de la Pomârla la Racovăț e făcut undeva prin anii 2000 iar de la Racovăț la Cristinești l-am făcut pe fonduri europene. A fost terminat prin 2014-2015. El a fost prevăzut pentru 9 tone și nu pentru 11,5 tone. Ar trebui să ne pregătim pentru preluarea traficului pentru că toată lumea va ajunge în Dorohoi iar Dorohoiul nu este pregătit pentru a prelua, pentru că varianta ocolitoare stagnează. Acum se pare că se deblochează dar ea nu se va face mâine. Durează până facem licitație, până se va executa, să vedem din ce bani. Vor fi multe discuții referitoare la traficul de la Racovăț și vorbim de traficul greu”, a spus senatorul Cristian Achiței.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, consideră că poate fi o oportunitate și face un apel către autoritățile județene și către parlamentari să se implice în vederea modernizării infrastructurii de transport din această zonă a județului.

“Avem o problemă pentru că drumurile nu sunt concepute pentru traficul de camioane. Dorohoiul poate fi un pic sufocat. Și Hilișeu, Cristinești, Ibănești. Am văzut că în sfârșit vorbesc despre centura Dorohoiului. În acest context chiar este importantă. Este important și tronsonul către Suceava. Nu speram niciodată că vor pune un strat de asfalt pe drumul Dorohoi – Suceava. Compania Națională de Infrastructură Rutieră va fi obligată să ia măsuri și cu drumul Dorohoi – Botoșani. Este o oportunitate și este momentul ca toți factorii decidenți să se lupte pentru aceste artere de circulație. În acest moment devenim un coridor transfrontalier“, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here