10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Vama Racovăț a fost abandonată de autorități. Deja se degradează construcțiile făcute / VIDEO

Șansele ca punctul vamal Racovăț să se deschidă în următoarea perioadă sunt mici. Atât autoritățile din România cât și cele din Ucraina au investit sume mari pentru realizarea acestui punct vamal dar proiectul a rămas fără finalitate.

Între timp, clădirile construite au început să se degradeze și ar trebui să se facă noi lucrări. Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, a tot făcut demersuri, a vorbit cu reprezentanții mai multor guverne, dar totul a rămas la stadiul de promisiune.

“Din păcate nu stă la latitudinea noastră. Dacă aș fi ministru de externe și aș avea puterea să deschid vama, în două-trei săptămâni ar fi deschisă dar nici în plan investițional, nici în cel legat de personal și de tot ce înseamnă funcționare nu ne putem implica. Este în preocuparea Direcției Vamale, Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Externe. Noi tot sperăm pentru că am văzut peste graniță că drumul Herța-Vama Racovăț este aproape finalizat, fapt ce ne face să credem că totuși și această vamă va fi în sfârșit redeschisă. Eu nu mă hazardez să spun nimic că va fi într-un un termen foarte scurt sau mai îndelungat, pentru că deja am văzut acolo că mai sunt niște lucrări de acum, de conservare, care au pus probleme. Stăm de atâția ani cu o lucrare finalizată și apoi se deteriorează în timp. Sunt niște fenomene negative care nu ar trebui să se întâmple, păcat de acea muncă. Din păcate sunt și alți factori, este capăt de linie la Uniunea Europeană, nu este un simplu punct. Este este un punct de frontieră între o țară membră a Uniunii Europene și o țară care nu aderă prea curând la Uniunea Europeană și văd că nu prea își exprimă o dorință arzătoare de a adera la uniune”, a spus Dumitru Chelariu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here




























ULTIMA ORA