8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Valoarea drumului strategic crește de la 75 de milioane la 86 milioane euro

Consiliul Judetean a organizat o licitație pentru execuția drumului strategic al județului  Botoșani, un drum de 106 kilometri și care avea o valoare estimată de 334 milioane de lei, echivalentul a 75 de milioane de euro.

De această licitație au fost interesate mai multe firme și asocieri de firme dar când au văzut condițiile și valorile estimate pentru lucrările din proiect, au refuzat să mai participe. În aceste condiții, Consiliul Județean trebuie să organizeze o nouă licitație iar valoarea lucrărilor a crescut cu 53 de milioane de lei.

“Proiectantul a reevaluat lucrarea. Sunt în plus vreo 53 milioane lei. După ce avem o clarificare cu cei de la fonduri europene, urmează să ridicăm din nou pe Seap”, a spus Costică Macaleți.

Acum șefii Consiliului Județean caută soluții pentru diferența de bani. Această suplimentare înseamnă o reactualizarea a proiectului care a fost facut în urmă cu vreo  cinci ani când salariul minim era mult mai mic iar prețurile materialelor de construcții erau mai scăzute.

În aceste condiții, șansele ca lucrările la drumul strategic să înceapă în acest an sunt  zero. Până se va găsi o soluție pentru diferența de 53 milioane lei și până se va organiza o nouă licitație, mai durează câteva luni și practic nu vor mai putea fi demarate lucrările.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA