11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Vali Bordeanu a ales să devină secundul lui Dan Petrescu la Al Arabi în Qatar. VA LUCRA CU UNUL DINTRE CEI MAI MARI FOTBALIŞTI

cornelsfaiter, valibordeanu

Valeriu Bordeanu a părăsit echipa FC Botoşani iar în cursul acestei săptămâni va semna un contract cu formaţia Al Arabi din Qatar. Fostul fundaş stânga al FC Botoşani va fi secundul lui Dan Petrescu la această formaţie şi va lucra cu Xavi Hernandez, fostul jucător al Barcelonei.

Vali a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a anunţat că s-a decis să plece în Qatar. „Am ales să pun capăt carierei de jucător. Definitiv. A venit momentul să-mi încerc norocul şi în altă parte. Au fost trei ani frumoşi, trei ani cu lucruri mai rele dar şi cu lucruri foarte bune. Mă refer la promovarea pe prima scenă, la clasarea pe locul opt. Sper ca FC Botoşani să urce câte un loc în fiecare an”, a spus Vali Bordeanu care a adăugat:

„Am primit o ofertă care nu ştiu dacă cineva putea să o refuze. Să lucrez alături de unul dintre cei mai mari antrenori români. Voi continua ca antrenor secund alături de Dan Petrescu. A fost o surpriză pentru mine. Nu mă aşteptam. Mă cunoştea, a strâns informaţii despre mine… Mă consider un tip norocos pentru că pot să lucrez alături de un asemenea mare antrenor”.

În afara ofertei venite de la Dan Petrescu, Vali Bordanu a mai avut câteva variante pentru a deveni antrenor principal. Până la urmă, el a decis să rămână secund încă o perioadă de timp şi să înveţe de la Dan Petrescu.

„Dacă nu apărea această variantă cu Dan Petrescu, cu siguranţă plecam în altă parte pentru a începe cariera de principal. Banii nu au contat şi nu vă gândiţi că am un contract fabulos. Mă duc pentru o altă experienţă, un altfel de fotbal şi un alt antrenor de la care toată lumea are de învăţat. Îmi continui studiile şi mi-aş dori să vin cândva antrenor principal al FC Botoşani dar va trece mult timp”, a mai declarat Vali Bordanu.

Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani, nu s-a opus plecării lui Vali Bordeanu şi a declarat că este o mândrie ca un antrenor să fie ofertat.

„Mă bucur pentru Vali. Înseamnă că la Botoşani s-a lucrat bine. Trebuie să fim mândri de oferta pentru Vali. El a încheiat un mandat de trei ani. Am reuşit împreună o promovare istorică, a avut o evoluţie bună la liga a II-a şi o revenire în Liga I ceea ce rar se întâmplă. Va rămâne în istorie. Trebuie să-i dorim succec, să ne bucurăm. Eu mi-aş dori să revină la noi pentru un mandat de cel puţin şase ani. Lângă Dan Petrescu va avea ce învăţa”, a declarat Cornel Şfaiţer.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA