9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Valeriu Iftime: „Pe 15 august se aprind becurile la stadion”

valeriuiftime birou920

FC Botoşani va juca meciul cu Universitatea Cluj în nocturnă. Asta promite preşedintele companiei Elsaco cea care execută lucrările de modernizare a stadionului Municipal. Până pe 15 iulie se finalizează lucrările la instalaţia de încălzire a terenului iar o lună mai târziu va fi funcţională şi nocturna.

Licitaţia privind nocturna şi încălzirea terenului stadionului Municipal Botoşani a fost câştigată de firma EnergoBit din Cluj dar lucrarea a fost subcontractată companiei Elsaco Botoşani. Valeriu Iftime, preşedintele Elsaco spune că a acceptat toate condiţiile celor de la EnergoBit doar pentru a lucra firma botoşăneană şi pentru a avea garanţia că FC Botoşani va juca pe teren propriu în noul sezon.

„A câştigat firma de la Cluj şi a căutat subcontractanţi. Ei veneau cu o firmă din Suceava. Am discutat cu ei pentru că eu aveam tot interesul să fac lucrarea asta. Venea o altă firmă şi spunea că e patru luni termenul de execuţie şi mă ţinea până în septembrie-octombrie. În trecut, am fost parteneri cu EnergoBit la vânzarea de contori de gaz. Ei sunt foarte mari. Au făcut foarte mult business în energie eoliană”, ne-a spus Valeriu Iftime.

„Nu e vorba de câţi bani câştig ci de câţi bani pierd”

Elsaco s-a înscris la licitaţia organizată de primăria Botoşani şi chiar s-a pregătit iniţial semnând o serie de precontracte. La licitaţie, firma Energobit a avut cea mai bună ofertă şi a fost declarată câştigătoare.

„Eu eram cu sculele la uşă. Am făcut precomenzi, am subcontractat forajul. Aşteptam doar să mă apuc de treabă. Am pierdut licitaţia… Colaborarea cu noi e cea mai bună soluţie pentru Energobit. Nu găsea unul mai pregătit decât mine şi care are forţă financiară. Eu nu i-am luat niciun ban. Nu a luat nici el. Toate lucrările le fac pe banii companiei Elsaco urmând să primesc banii de la ei. Aici nu e vorba de câţi bani câştig ci de câţi bani pierd”, ne-a mai spus preşedintele Elsaco.

„Dacă echipamentele veneau, era gata în 15 iulie”

Până la jumătatea acestei luni se va finaliza instalaţia de încălzire a terenului şi se va reface suprafaţa de joc astfel încât să se poată disputa meciul cu Gaz Metan Mediaş, programat pe data de 27 iulie. Cât priveşte nocturna, stâlpii şi corpurile de iluminat vor ajunge la Botoşani, la începutul lunii august. Va urma o săptămână în care echipamentele se montează şi încă o săptămână de probe.

„Instalaţia de încălzire va fi gata la jumătatea lunii iulie. Pe gazon se va putea juca. Cea mai grea problemă era să punem proiectul în acord cu realitatea în ceea ce priveşte stâlpii de nocturnă. Sunt patru piloni care au o adâncime de 16 metri. Dacă echipamentele veneau, era gata în 15 iulie. Nu puteam să dau comanda pentru stâlpi înainte de licitaţie. Am un gafic nebun. Eu spun că se aprind becurile pe 15 august. Este imposibil mai repede dar e imposibil ca cineva de pe lumea asta să fi făcut mai repede ca noi”, a conchis Valeriu Iftime.

La ora actuală, nocturna şi instalaţia de încălzire a terenului trebuiau să fie funcţionale. Nu s-a întâmplat acest lucru din cauza primarului Ovidiu Portariuc şi fostului director al DSPSA, Eugen Ţurcanu. Cei doi au dus o luptă politică timp de aproximativ două luni şi au întârziat demararea licitaţiei. Dacă licitaţia se organiza la începutul anului, în acest moment stadionul Municipal îndeplinea toate condiţiile pentru disputarea meciurilor de Liga I.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA