20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Valeriu Iftime: „Nu vreau să ne gândim la Slavia Praga sau Partizan Belgrad şi să ajungem să jucăm sezonul viitor cu Săgeata Năvodari”

valeriuiftime fcbt-gaz

FC Botoşani are şansa de a realiza în acest an cea mai mare performanţă din istoria clubului, o performanţă la care suporterii nici nu îndrăzneau să viseze în urmă cu trei ani când echipa se afla în Liga a II-a. Evoluţiile bune din prima parte a campionatului şi criza financiară din ce în ce mai acută din fotbalul românesc au adus clubul FC Botoşani în postura de a reprezenta România în Europa League.

 

Cu unul din cele mai mici bugete din Liga I, FC Botoşani este printre puţinele echipe din România care a încheiat anul 2014 fără datorii la bugetul statului şi cu aproape toţi banii achitaţi către jucători. Asta a făcut ca FC Botoşani să îndeplinească toate condiţiile pentru a obţine licenţa UEFA.

La jumătatea campionatului, FC Botoşani este pe locul şapte şi mai poate urca o poziţie dacă se menţine depunctarea aplicată formaţiei CFR Cluj. În condiţiile în care CSU Craiova şi Petrolul Ploieşti nu au drept de participare în cupele europene, echipa antrenată de Leo Grozavu pare „condamnată” să reprezinte România în preliminariile Europa League.

Oficialii FC Botoşani sunt rezervaţi şi nu se grăbesc cu pregătirile pentru Europa League. Ei spun că vor pune accent pe campionat şi îşi doresc o clasare cât mai bună pentru a încasa mai mulţi bani din drepturile TV. În această iarnă, FC Botoşani a făcut un singur transfer. Este vorba de mijlocaşul Neluţ Roşu, împrumutat de la Concordia Chiajna.

„Am avut discuţii pe această temă dar am stabilit că prioritatea numărul unu este campionatul. Primele cinci-şase etape sunt foarte importante pentru că vom întâlni echipe puternice ale campionatului. Nu vreau să ne gândim la Slavia Praga sau Partizan Belgrad şi să ajungem să jucăm sezonul viitor cu Săgeata Năvodari. Încă nu suntem salvaţi de la retrogradare iar returul va fi unul foarte dificil”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

 „După prima jumătate a returului vom face toate calculele pentru a vedea ce înseamnă o participare în preliminariile Europa League. Vom face o estimare a costurilor în cea mai pesimistă variantă pentru a vedea dacă ne putem acoperi costurilor. Mai este o chestiune legată de lot. Noi avem la ora actuală un lot echilibrat dar pentru o participare în cupele europene trebuie făcute mai multe transferuri. Dacă vom ajunge în cupele europene, cu siguranţă piaţa fotbalistică va fi alta”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA