0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Valeriu Iftime: „Mă tem că anul viitor vor fi mai puţini bani din drepturile de televizare. Fotbalul nu este văzut la televizor”

valeriuiftime birou920

Principalul finanţator al FC Botoşani consideră că fotbalul românesc va pierde imens din cauza noului contract privind drepturile de televizare a meciurilor de Liga I. Faptul că LookTV şi LookTV Plus nu sunt preluate de toate reţelele din România, face ca audienţa meciurilor de Liga I să scadă considerabil.

Valeriu Iftime susţine că a fost cât pe ce să rateze meciul pe care FC Botoşani l-a jucat la Piata Neamţ deoarece nu găsea un bar în Iaşi, care să aibă în grila de programe posturile LookTV şi LookTV Plus.

„Este o mare problemă cu televizarea meciurilor din Liga I. Am încercat să obţin un credit şi să garantez cu drepturile TV pe care le vom încasa anul viitor. Lumea ştie că audienţa la meciurile de Liga I s-a micşorat deoarece nu se televizează pe toate reţelele. Eram în Iaşi, am luat toate barurile la rând şi timp de jumătate de oră am căutat un loc unde să văd meciul. Este o greşeală colosală a celor care au negociat. Suma este temporară. Banii nu vin decât dacă fotbalul este văzut. La noi, din păcate, fotbalul nu este văzut la televizor. Faptul că meciurile de Liga I nu se văd în ţară trebuie să fie un imens semnal de alarmă. Important este ca acest fotbal să ajungă la oameni. Mă tem că anul viitor vor fi mai puţini bani din drepturile de televizare”, a spus Valeriu Iftime.

Faptul că meciurile de Liga I nu sunt văzute pe toate reţelele de cablu iar stadioanele sunt aproape goale, reprezintă o mare problemă. Valeriu Iftime estimează că următorii ani, bugetele cluburilor de Liga I vor scădea considerabil.

„La ora actuală este o problemă gravă: nu ne uităm la fotbalul din România. Eu mă tem să nu scădem bugetele de la an la an. Din cauza situaţiei economice. Nu văd o înflorire economică dintr-o dată. În plus, nu există puterea de a aduce oameni pe stadion. Să umplem stadioanele cu 10.000-20.000 de oameni, să avem o adienţă mare la televiziuni şi garantez că bugetele vor creşte. Creşte cota de publicitate, vin mai mulţi bani din drepturile TV. Nu facem nimic să promovăm fotbalul”, a mai spus oficialul botoşănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA