2.3 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Valeriu Iftime: “Domnul Budăi parcă ar fi ministrul pensiilor. E ministrul Muncii, hai să stimulăm muncă”

Invitat în emisiunea Dialog Deschis la TeleM, omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, a vorbit despre criza forței de muncă din România și despre faptul că în câțiva ani vor fi mult mai mulți pensionari decât angajați.

Valeriu Iftime nu a ezitat să vorbească despre ministrul Muncii, botoșăneanul Marius Budăi, de la care așteaptă măsuri pentru stimularea muncii în România.

“I-am spus domnului ministru Budăi că tot vorbim de pensii, de parcă ar fi ministrul pensiilor. E ministrul Muncii, hai să stimulăm muncă, hai să muncim mai bine, hai să defiscalizăm munca pe anumite zone, să producem mai mult ca să putem împărți. Astăzi avem patru milioane de muncitori și patru milioane de pensionari. La anul ce o să avem? Sau peste patru ani? Șase milioane de pensionari și patru milioane de muncitori. La un moment dat vom avea o mare problemă”, a spus Valeriu Iftime care consideră că mulți români care acum lucrează în Anglia, Italia, Germania sau Spania, ar reveni acasă dacă angajatorii ar fi ajutați de guvern să ofere salarii de peste 1000 de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA