27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Valeriu Iftime: “Din punct de vedere financiar, participarea în Europa League nu este un câştig. Este un câştig mare de imagine pentru Botoşani”

valeriuiftime birou920

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, FC Botoşani este pe un loc care îi asigură participarea în următoarea ediţie a Europa League. Oficialii clubului au început deja să-şi facă toate calculele şi să caute soluţii astfel încât să facă faţă din punct de vedere financiar, în următorul sezon în care FC Botoşani ar putea juca în patru competiţii: campionat, Cupa României, Cupa Ligii şi Europa League.

Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, consideră că participarea în Europa League nu trebuie ratată chiar dacă la momentul actual, clubul nu este pregătit pentru o astfel de provocare. Oficialul botoşănean, împreună cu preşedintele Cornel Şfaiţer, au început să facă o analiză a tot ceea ce înseamnă costuri pentru Europa League şi încearcă să găsească soluţii pentru suplimentarea bugetului.

“Ca orice lucru mare, trebuie gestionat foarte bine. Pentru noi, cel mai important în sezonul următor este campionatul deoarece cu cât suntem mai sus în clasament, cu atât primim mai mulţi bani din drepturile TV. Avem Cupa României unde nu sunt bani şi Cupa Ligii unde sunt nişte bani. Cât priveşte Europa League, se vorbeşte de nişte bani în preliminarii dar pentru acoperirea costurilor. Din punct de vedere financiar, participarea în Europa League nu este un câştig. Vreau să fim foarte atenţi deoarece nimeni nu ştie câţi bani încasăm în primul tur preliminar. Am găsit pe cineva şi vrem să vindem drepturile TV. Vom specula orice avantaj financiar astfel încât să acoperim 90% din chetuielile acestea. Nu avem aeroport la Botoşani. Trebuie să facem deplasarea cu un charter… Financiar nu câştigăm dar în schimb câştigăm foarte mult ca imagine. FC Botoşani devine o echipă interesantă, o echipă de care se aude într-un mod pozitiv. Sunt absolut convins că vom juca cu stadionul plin, oricare ar fi adversarul. Suntem un oraş cochet, cu multe lucruri frumoase şi vom facem o imagine pozitivă Botoşaniului”, a declarat Valeriu Iftime.

Lot de 29 de jucători

Pentru următorul sezon, FC Botoşani va avea un lot de jucători mai numeros. Conducătorii grupării botoşănene spun că îi dau mână liberă antrenorului Leo Grozavu pentru a stabili lotul de jucători şi au încredere că acesta va reuşi să aducă fotbalişti de valoare în această vară.

“Riscul este să nu ne gândim prea mult la Europa League şi să fie un dezastru în luna iulie. De asta trebuie să întărim lotul. Lotul nu va mai fi de 23 de jucători ci de 29. Sunt convins că Leo ştie ce are de făcut în ceea ce priveşte construcţia lotului. Putem găsi jucători atât în România cât şi din străinătate, astfel încât să facem o echipă bună care să reziste preliminariile Europa League şi în celelalte competiţii interne. Obiectivul pentru sezonul următor este să fim în play-off”, a mai spus finanţatorul clubului FC Botoşani.

În acelaşi timp, Valeriu Iftime consideră că în această vară vor fi mulţi jucători care îşi  vor dori să vină la FC Botoşani, dacă echipa va participa în Europa League.

“Problema este de moralul fotbaliştilor. Nu poţi să crezi că joci un meci bun în Europa League şi aceeaşi echipă se va concentra şi va face apoi un meci bun în campionat. Nici marii fotbalişti nu reuşesc să aibă evoluţii constant. Sper să putem gestiona mental şi să nu ne ia valul că suntem prea mari. Trebuie să fim foarte importanţi la detalii şi să ştim că pentru noi este foarte important campionatul dar să nu tratăm superficial Europa League pentru că riscăm să ne facem de râs. Ajungând în Europa League, există un anumit tip de atenţie din partea unor fotbalişti care între Chiajna şi Botoşani, nu vor mai alege direct Chiajna”, a precizat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA