Valeriu Iftime: „Cabrera încă nu e de vânzare dar dacă îţi dă un milion pe el, îl dai“

0
510

fc botosani - steaua 0-1 cabrera (36)

Argentinianul Gonzalo Cabrera este cel mai bun marcator al FC Botoşani şi după evoluţiile foarte bune din play-out a intrat în atenţia mai multor cluburi atât din ţară cât şi din străinătate. El mai are încă doi ani contract cu FC Botoşani dar sunt şanse mari să plece în această vară.

Valeriu Iftime, finanţatorul clubului FC Botoşani, a anunţat că fotbalistul argentinian nu este de vânzare dar în acelaşi timp recunoaşte că în cazul în care va fi o ofertă foarte avantajoasă, Cabrera nu va rămâne.

„Toţi jucătorii pot să plece dacă au o ofertă bună. Lotul nu poate să rămână aşa pentru că un club se alimentează şi din jucători vânduţi. Cu siguranţă nu vor pleca toţi trei (Iliev, Ngadeu şi Cabrera). Dacă avem o ofertă foarte bună pentru unul din ei sau pentru doi, vor pleca. Cabrera încă nu e de vânzare dar dacă îţi dă un milion pe Cabrera, îl dai. Dacă ştie că are un contract bun şi i se oferă un salariu mai mare, nu îl mai poţi ţine la Botoşani“, a declarat Valeriu Iftime.

„Mă miram că un asemenea jucător a ajuns la noi“

O eventuală plecare a argentinianului i-ar da planurile peste cap lui Leo Grozavu. Antrenorul botoşănean îl consideră pe Cabrera unul din jucătorii foarte importanţă, alături de Ngadeu şi Vaşvari.

gol cabrera„E un jucător valoros. Când l-am adus, mă miram că un asemenea jucător a ajuns la noi. Vom vedea. Dacă preţul este unul corect, Cabrera va pleca. Este jucătorul Botoşaniul iar conducerea va decide. Eu îmi doresc să rămână. Nu putem face performanţă dacă nu avem jucători valoroşi. Avem cel puţin trei-patru jucători care sunt determinanţi pentru această echipă“, a afirmat Leo Grozavu.

Slavia Praga îl vrea pe Ngadeu

Un alt jucător care are şanse mici de a rămâne la FC Botoşani şi în sezonul următor este căpitanul Michael Ngadeu. Mai multe cluburi din Europa s-au interesat de el, printre care se numără şi Slavia Praga.

ngadeu„Există o discuţie dar nimic nu este cert. De la discuţii, telefoane şi mailuri şi până la un contract cert, e o distanţă lungă. Nu vreau să-i facem un deserviciu. El trebuie să se gândească la fiecare meci pe care îl are de făcut. Este un fotbalist dorit de câteva echipe. Una este Slavia Praga dar nu e nimic scris“, a mai afirmat Valeriu Iftime.

Oficiali FC Botoşani au început deja discuţii cu privire la transferul unor fotbalişti, în vara acestui an. Ei îşi doresc cel puţin un argentinian care să-l poată înlocui pe Cabrera, în cazul în care acesta va pleca.

„Vom găsi soluţii. La fel cum am găsit în anii trecuţi, cu bani puţini, la fel vom găsi şi acum. Suntem un club care trebuie să trăiască din vânzarea de jucători. În trei ani de Liga I nu am reuşit să facem o vânzarea spectaculoasă. Sunt sigur că vom găsi înlocuitori pe măsură“, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani.