29.5 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Val de pneumonii şi viroze respiratorii în Botosani. Peste 2.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână şi un caz de gripă

spital tratament2

Vremea capricioasa face ca numarul celor care cad la pat, doborati de viroze,sa creasca simtitor. Peste 1.360 de botosaneni s-au imbolnavit de viroze respiratorii in ultima saptamana si numarul lor este in crestere, spun reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Botosani.  Cele mai multe cazuri, peste 400 s-au inregistrat la minori cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani.

Aceeasi situatie o intalnim si in cazul pneumoniilor. 657 de pacienti sunt bolnavi de pneumonie, iar 145 dintre ei sunt copii intre 5 si 14 ani.  Din numarul total de bolnavi, 157 au ramas internati in spital. In general sunt afectati copii si persoanele in varsta, de aceea medicii ne recomanda sa evitam expunerea la frig si sa consumam lichide calde, dar si sa ne imbracam adecvat.

De altfel s-a inregistrat si un caz de gripa la Botosani, la un adult peste 50 de ani.

„Este un val de infectii peste cifrele inregistrate in mod obisnuit, cu multe cazuri internare, fiind afectati mai ales copiii. Recomandam populatiei sa evite deplasarile in spatiile deschise si expunerea la frig, o alimentatie bogata in proteine, fructe si legume”, a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentantii DSP spun ca numarul real de imbolnaviri este si mai mare, insa foarte multi parinti isi trateaza copiii acasa, fara a-i mai duce la medic, astfel ca nu apar in evidente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA