20.1 C
Botoșani
duminică, 16 iunie 2024

VAL de CANICULĂ EXTREMĂ în România. Oamenii vor resimţi temperaturi de 60 de grade Celsius

canicula cod-galben foto bucurestifm

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteo de cod portocaliu pentru şase judeţe, valabilă pentru zilele de duminică şi luni. Pe parcursul acestei perioade, temperaturile vor ajunge până la 39 de grade la umbră. Cu toate acestea, oamenii vor resimţi temperaturi de 60 de grade Celsius.

Canicula a pus stăpânire pe ţara noastră. Duminică şi luni sunt aşteptate temperaturi de până la 39 de grade Celsius, însă oamenii vor resimţi temperaturile la 60 de grade Celsius.
Din cauza caniculei, zeci de persoane au leşinat în Capitală şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Duminică, 19 iulie şi luni, 20 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-36 de grade şi local se vor atinge 37-38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului.
Astfel, meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de caniculă pentru judeţele Bihor, Arad Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, unde temperaturile vor ajunge la 38-39 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Restul ţării va fi în cele două zile (duminică şi luni) sub avertizare cod galben.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA