28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Val de afecţiuni respiratorii la Botoşani. Tinca: „Suntem în plină epidemie”

copil spital

Medicii botosanenii trag un semnal de alarma din cauza numarului exagerat de mare de pacienti cu viroze si pneumonii. De exemplu, in fiecare zi la camera de garda de la pediatrie vin si cate 80 de pacienti doborati de afectiuni respiratorii. Diagnosticati cu viroze sau pneumonii, pacientii sunt internati in spital.

Numarul lor este atat de mare incat nu mai sunt locuri libere in saloane. In opinia medicilor, asistam la o epidemie de gripa, dar pana acum Directia de Sanatate Publica nu a semnalat acest lucru.

„O epidemie nu a fost declarata. Probabil va fi declarata cand se termina. Epidemiile ar trebui declarate de Directiile de Sanatate Publica.Deocamdata, noi suntem in plina epidemie, indiferent ca ne place sau nu, eu afirm in calitate de clinician. Sunt in jur de 80 de prezentari la camera de garda, zilnic, care in marea lor majoritate, 90%, sunt viroze.Inca nu s-a determinat care este tulpina virala care determina ce se intampla”, a spus  Aurel Tinca, medic sef sectia de pediatrie

In numai o saptamana la spital au fost sub observatie 46 de cazuri de gripa, 43 de persoane

fiind internate. Au fost 238 de pacienti cu viroze, cu 78 de internari, si 214 pneumonii, cu 90 de internari.Numarul real de imbolnaviri este si mai mare, insa foarte multi parinti isi trateaza copiii acasa, fara a-i mai duce la medic, astfel ca acestia nu apar in evidente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA