11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Val de aer rece în România. Temperaturile se vor situa sub cele normale pentru această dată

Meteorologii anunţă vreme rece în următoatele zile. În toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată.

JOI Vremea va deveni ușor mai rece decât în mod normal în special în jumătatea de nord a țării, iar noaptea local va fi ger (valori termice sub -10 grade) în centru, nord-vest și izolat în Subcarpați. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala ninsori slabe, în cursul zilei la munte și în centrul țării și pe spații mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse, cu precădere în regiunile vestice și sudice. Izolat și trecător, în regiunile sudice, după-amiază vor fi precipitații slabe și sub formă de lapoviță și ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade in estul Transilvaniei și 5 grade in Lunca Dunarii si in sudul litoralului, iar cele minime între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va continua să se răcească, astfel că în toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade in estul Transilvaniei și 1 grad, in Lunca Dunarii si pe litoral iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -3 grade pe litoral. Astfel, va fi ger (valori termice sub – 10 grade), dimineața, local în centrul, nord-vestul țării și cu totul izolat în rest, iar noaptea, pe arii relativ extinse în nord și centru, local în sud-vest și pe spații mai mici în celelalte zone, cu precădere în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în regiunile vestice, nordice și nord-estice, unde însă doar trecător și izolat se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar temporar în prima parte a intervalului, dar la cote mult mai reduse, în estul și sud-estul teritoriului.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea se va menține rece, geroasă dimineața în nord și în centru, local în dealurile sudice și izolat în rest, iar noaptea izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în special în zona de deal a Olteniei și a Munteniei. Treptat cerul se va înnora în majoritatea regiunilor și temporar va ninge, local la munte, în vest, nord și centru și pe spații mai mici în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 grade în estul Transilvaniei și 1 grad în regiunile sud-estice, iar cele minime, în general, între -10 și -3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi în continuare rece, geroasă dimineața izolat în depresiunile din estul Transilvaniei și în dealurile sudice, iar noaptea pe spații mici mai ales în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu precădere la munte și în jumătatea de est a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime, în general, între -10 și -4 grade.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA