23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Vaccinarea împotriva COVID-19, doar la medicii de familie

Secretarul de stat Andrei Baciu anunţă, marţi, într-o postare pe Facebook, că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie. Între timp, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie.

Secretarul de stat anunţă că pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

„Prin urmare, perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip <<campanie>> împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”, spune Andrei Baciu.

El precizează că, din 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

`Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, mai scrie Baciu.

Sursa: Ziare.com

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA