20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

V. Ponta îl atacă pe Dragnea: „Nu putem lăsa hoții să scape, indiferent că sunt de la PSD, PNL”

Victor Ponta a venit la Botoșani să-și lanseze partidul dar nu a uitat de vechiul său camarad din PSD, devenit între timp principalul adversar politic. În discursul său în fața oamenilor prezenți, Ponta a făcut aluzie în mai multe rânduri la Liviu Dragnea, omul care conduce acum PSD-ul și România.

Ponta îl acuză pe Dragnea că nu se mai ocupă de nimic altceva decât de schimbarea legilor justiției, astfel încât să scape de dosarele penale.

„Și mie mi s-a întâmplat, am fost acuzat pe nedrept. Eu nu m-am apucat să schimb legi, să mă lupt cu justiția. M-am dus dus, am spus că sunt nevinovat, am fost achitat de trei judecători. În această perioadă, Guvernul, Parlamentul, nu se ocupă de drumuri, de agricultură, de fonduri europene. Se ocupă cum să dăm nu știu ce lege ca să scape nu știu ce om. Nu vreau niciun om nevinovat să fie anchetat dar nici nu vreau vreun hoț să scape din închisoare. Nu putem lăsa hoții să scape, indiferent că sunt de la PSD, PNL”, a afirmat Ponta.

În plus, liderul și fondatorul Partidului Pro România a vorbit despre comportamentul unor oameni pe care i-a promovat în anumite funcții dar și despre demisia lui după cazul Colectiv.

„Știu că la Botoșani, cei mai mulți dintre oameni m-au votat. Știu și de ce nu m-au votat ceilalți. Încă nu aveam destulă experiență, încă nu știam de ce oameni să mă înconjor. Când ești la putere, nu mai ai loc. Toată lumea te iubește. Văd oameni pe care i-am sprijinit și care după aceea, pentru o funcție, pentru un interes, se feresc, mă caută dar să nu se audă că se văd cu mine. Mă salută dar se uită să nu-i vadă cineva. Această experiență îmi prinde bine și știu pe cine să mă bazez. (…)

A fost acea tragedie cumplită la București. Nu a spus nimeni că era vina mea dar supărarea era foarte mare. Când ești om politic, îți asumi și ce nu ai făcut. Oamenii protestau, erau supărați. Nu am cerut și nu cred că trebuie să se bată oameni cu jandarmi pentru funcția mea. Dacă cineva e violent și încalcă legea, trebuie să fie sancționat. Dar să pun pe alții să se lupte pentru mine și pentru funcția mea, nu e ceea ce așteptați. Dacă nu demisionam, toate relele s-ar fi pus pe mine și pe PSD și în niciun caz nu ar fi obținut PSD-ul atâtea voturi. Când cei mai apropiați te vând, nu rămâi în funcție. Încerci să faci un pas înapoi. Important este să vină oameni mai buni”, a mai afirmat Ponta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA