23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Uzina Ford de la Craiova intrerupe productia

News Uzina Ford de la Craiova va intrerupe productia pentru sapte zile, in luna septembrie, pe fondul vanzarilor in scadere de pe piata auto. In aceasta perioada, angajatii se vor afla in somaj tehnic, anunta Mediafax.

Conform unui comunicat de presa transmis vineri de reprezentantii Ford, productia la uzina din Craiova va fi oprita timp de sapte zile, in luna septembrie.

"Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule. B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimensiuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie. Conform contractului colectiv de munca dintre compania noastra si angajatii sai din Romania, in timpul acestor zile de intrerupere a productiei, angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiindu-le platite sumele astfel prevazute. Suntem convinsi ca aceasta este o masura temporara si ca situatia se va ameliora pe masura ce vanzarile de automobile pe piata europeana vor incepe treptat sa creasca", se mentioneaza in comunicatul transmis de reprezentantii Ford.

Conform contractului colectiv de munca, in perioada in care se afla in somaj tehnic, angajatii primesc 80% din salariu.

La uzina Ford din Craiova lucreaza aproximativ 4.000 de angajati, iar in somaj tehnic se vor afla circa 2.500 de persoane din sectia Operatiuni Vehicule, angrenate atat in procesul de productie motoare, cat si de masini.

De curand, constructorul auto anunta ca Noul Ford B-MAX, produs la Craiova, a fost cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013. Tot la Craiova este produs si propulsorul EcoBoost de 1 litru – Motorul International al Anului in 2012 si 2013.

Sursa: AUTO.RO

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

376 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA