23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer beat și care circula cu viteză

masina politie noaptea

Vineri seară, în jurul orei 23.25, un echipaj de poliţie rutieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteză peste limita legală admisă.

Ajungând în dreptul autospecialei de poliţie, conducătorul autoturismului respectiv a ignorat semnalul de oprire efectuat de poliţişti, accelerând brusc şi mărind viteza de deplasare.

Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea autoturismului respectiv, iar după o distanţă de aproximativ 2 km, acesta a fost blocat şi oprit în trafic.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 45 ani, din sat Cătămăreşti- Deal, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, posesor permis de conducere eliberat de autorităţile spaniole.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l concentraţie de alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA