27.3 C
Botoșani
luni, 15 iulie 2024

Urmărire ca în filme la Coţuşca. Trei contrabandişti prinşi după ce au ajuns cu maşina în şanţ. Aveau ţigări în valoare de peste 40.000 de lei

politia de frontiera masina rasturnata

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat trei persoane, cetăţeni români, care transportau cu un autoturism, 90.000 ţigarete de contrabandă.  În încercarea de a scăpa de echipajul Poliţiei de Frontieră, cei trei bărbaţi  s-au răsturnat cu maşina plină cu ţigări.

În ziua de 2 iunie, în jurul orelor 01.00, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în colaborare cu poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Deoarece se deţineau informaţii că de pe raza localităţii de frontieră Coţuşca urma a fi transportată la Botoşani, o cantitate de ţigări de provenienţă R.Moldova, a fost monitorizată intrarea în localitate şi la scurt timp, poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism marca Lancia. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea autoturismului.

După câteva sute de metri, şoferul maşinii a pierdut controlul volanului şi autoturismul s-a răsturnat, iar persoanele din acesta au părăsit autovehiculul avariat, fugind de la faţa locului. În imediata apropiere a autovehiculului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că ocupanţii autoturismului au fost cetăţenii români Iulian I., Ciprian H. şi Adrian I., cu vârste cuprinse între 29 şi 41 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.

În coletele din maşină au fost depistate 90.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 40.866 lei, care, împreună cu autoturismul marca Lancia, în valoare de 8.860 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA