9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Ţurcanu dublează cotizaţiile membrilor PNL. Grigoraş, Gireadă şi Şoptică sunt în topul rău platnicilor

News Preşedintele PNL Botoşani intenţionează să dubleze cotizaţiile membrilor Organizaţiei Judeţene pentru a avea bani în cele două campanii electorale din acest an. La ora actuală, PNL Botoşani are peste 30.000 de membri dar doar 1000 sunt cotizanţi.

„Va fi un lucru criticat în interiorul partidului dar trebuie să-mi asum şi lucruri care nu sunt apreciate. Vrem să dublăm cotizaţia tuturor membrilor Partidului Naţional Liberal. Un primar are cotizaţia de 100 de lei pe lună şi o să o mărim la 200 de lei. Avem un an cu două cicluri electorale şi avem nevoie de bani. Eu nu o să iau poşeta în mână şi să merg din uşă în uşă pentru a cere fonduri. Nu este corect şi moral să ne urcăm şi noi pe săracii oameni care încă mai produc ceva la nivelul judeţului Botoşani, sufocându-i cu contracte de donaţii şi sponsorizări. Prefer să mă critice colegii de partid şi să nu mă mai voteze”, a spus Florin Ţurcanu.

Teoretic, PNL ar trebui să încaseze lunar circa 25.000 de lei din cotizaţii dar se încasează cel mult 17.000 de lei deoarece mulţi membri nu plătesc. Printre datornici se numără şi parlamentarii. Aceştia încasează zeci de mii de lei lunar şi nu plătesc cotizaţia în valoare de 500 de lei.

„Dacă dau parlamentarii. Ar trebui să dea 500 de lei pe lună. Mai uşor mă descurcam când eram singur decât acum când am patru parlamentari. Toţi au cabinetele la sediul partidului şi ar trebui să ne fie mult mai uşor. Nu e foarte uşor pentru partid când avem patru parlamentari, mai multe funcţii la Bucureşti. Puterea cere responsabilităţi iar partidul rămâne pe la urmă”, a mai spus preşedintele PNL.

Secretarul executiv riscă să fie schimbat

Liderul PNL este foarte nemulţumit de activitatea secretarului executiv, Stelian Pleşca. Ţurcanu susţine că îl va înlocui din funcţie pe acesta în cazul în care nu îşi schimbă comportamentul.

„Am avut o discuţie foarte serioasă cu secretarul coordonator. Ori demisionează ori îşi asumă această calitate aşa cum cere statutul. De când a prins şi şefia asta la ARR, s-a apucat de pescuit, are alte preocupări. Dacă el nu are timp, vom găsi un alt coleg care are timp să se ocupe şi de PNL. Foarte mulţi care au relaţii cu partidul mi-au spus că nu le răspunde la telefon. Nici mie nu mi-a răspuns la telefon. Când l-am întrebat, mi-a spus că e la pescuit”, a conchis Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

109 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA