23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Ţurcanu desfiinţează PSD-ul în direct la TeleM: Ferească Dumnezeu să scăpăm PSD-ul să conducă acest judeţ

News Liderul PNL Botoşani a fost prezent joi seară la emisiunea Dialog Deschis de la TeleM unde a vorbit despre ceea ce se întâmplă în acest moment în USL şi despre posibilitatea ca liberalii să iasă luni de la guvernare.

Florin Ţurcanu a fost extrem de vehement la adresa PSD şi a afirmat că economia judeţului a fost distrusă tot într-o perioadă când social democraţii erau la putere.

„Când au fost la butoane, au defiinţat fabrica de zahăr de la Bucecea, au desfiinţat toate fabricile iar acum vin şi spun că facem locuri de muncă. Nu voi aţi condus judeţul ăsta? Eu nu am avut încredere în ei. Nu am avut de ales pentru că la nivel de Bucureşti s-a construit o Uniune Social Liberală iar eu a trebuit să mă supun majorităţii. Rog cetăţenii din judeţul Botoşani să nu uite trecutul nostru. Nu s-au întrebat cetăţenii: cine a condus judeţul ăsta în ultimii 20 de ani? Eu de când am venit, am încercat să fac nişte lucruri. Sper ca cetăţenii să nu uite ceea ce s-a întâmplat în România sub conducerea PSD-ului. Mi-am propus să nu mai lăsăm PSD-iştii să considere că judeţul le aparţine lor. Ferească Dumnezeu să scăpăm PSD-ul să conducă acest judeţ. Vedeţi la municipiu ce se întâmplă”, a afirmat Florin Ţurcanu.

Vrea să învingă PSD-ul

În urmă cu doi ani de zile erau parteneri şi stăteau la aceeaşi masă iar acum, liderii PSD şi PNL din Botoşani sunt cei mai aprigi adversari. Principalul obiectiv al liderului PNL Florin Ţurcanu este obţinerea unui procent mai mare decât PSD-ul la alegerile europarlamentare.

„Eu sunt convins că la Botoşani PSD-ul va fi un partid mic. Eu am încredere în cetăţeni pentru că m-au votat în 2008, peste aşteptările altora. Am luat peste 14.000 de voturi când alţii nu îmi dădeau nici 2000. Am luat 105.000 de voturi când alţii nu îmi dădeau nici 50.000. Sunt convins că în 25 mai, pentru prima dată se va scrie istoria în Botoşani, PSD-ul va pierde iar PNL-ul va câştiga alegerile. am încredere în cetăţeni”, a adăugat liderul PNL Botoşani.

„PSD nu va mai fi la guvernare”

Deşi USL încă nu s-a rupt în mod oficial, Florin Ţurcanu vorbeşte ca un politician de opoziţie. El susţine că noua alianţă PSD-PC-UNPR este una fragilă şi va avea mari probleme în ceea ce priveşte adoptarea legilor. În plus, liderul PNL Botoşani este convins că traseiştii politici îl vor trăda pe Ponta şi în acel moment guvernul va cădea.  

„Au avut mare încredere. Premierul Ponta îi spunea mereu, zâmbind, lui Crin Antonescu: o să ajungi preşedintele României! Parcă era ceva care îi dădea Ponta de la el. PSD-ul şi Victor Ponta nu înţeleg multe lucruri. Îşi doresc totul şi nu vor avea nimic. Eu nu cred că ei vor mai fi la guvernare când vom avea alegerile prezidenţiale. Au majoritatea ciu traseiştii luaţi d la alte partide. Le-au promis posturi, contracte. Nu primesc nimic şi o să spună: venim la voi că poate la voi e mai cald. Ăsta e parlamentarul care a intrat de pe locul trei. Rebenciuc cum a plecat de la mine?  Ungurii nu intră în guvern. 25% din parlamentari nu vin la muncă. Dacă noi cei din opoziţie ne vom mobiliza, ei nu trec legile”, a conchis Florin Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA