28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Ţurcanu anunţă schimbarea viceprimarilor: „E o chestiune doar de zile”. Democrat liberalii sunt mai rezervaţi

News Schimbarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean a fost primul pas în războiul PNL-PSD. Ţurcanu anunţă că va urma înlocuirea mai mulor viceprimari PSD iar primul pe listă este Cosmin Andrei.

„E o chestiune doar de zile. Mai avem şi în teren treabă. O să analizăm. Vom schimba acolo se impune”, a spus Florin Ţurcanu care a adăugat:

„Primarul trebuie să-şi treacă patrimoniul. Noi trebuie să avem majoritatea minimă. Pentru patrimoniu, primarul trebuie să-şi asigure voturile. Să vină frumos, să negocieze cu viceprimarii, să le explice oportunitatea. El spune că voi da doar cultura viceprimarului. Îţi dai seama ce majoritate va avea primarul. Să le dea atribuţii şi o să aibă voturile. Pesediştii erau oameni de cultură, peneliştii erau oieri. Ţurcanu conducea. Acum dă cultura şi investiţiile le ţine la el. Eu am o echipă serioasă şi nu mă joc cu Andrei de la grădiniţă pe care l-am adus la primărie. Nu mă joc. Îi chem pe vicepreşedinţi şi îi pun să înveţe primărie”.

Nu la fel de hotărâţi sunt şi democrat liberalii. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Botoşani spune că nu a fost desemnat niciun consilier local pentru funcţia de viceprimar al municipiului. „Nu discutăm acum la nivel de viceprimari. Nu am avut nicio discuţii. La Consiliul Judeţean l-am propus pe domnul Cristian Achiţei care este un specialist pe domeniul lui, are experienţă în funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi care a avut rezultate. Nu ne permitem să propunem un om care nu ştie cu ce se mănâncă administraţia”, a spus Cătălin Flutur care a adăugat: „Nu ne-am stabilit nicio persoană pentru funcţia de viceprimar. Această discuţie trebuie făcută la nivel de întreg judeţul. Dacă decidem să facem alte majorităţi în consiliile locale, trebuie să discutăm toate posibilităţile. Nu vorbim doar de Consiliul Local Botoşani”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

283 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA