23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Urban Serv va încasa anul acesta 9 milioane de lei doar pentru măturat străzile Botoșaniului

Primăria Botoșani va plăti anul acesta către SC Urban Serv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local, numai puțin de 9 milioane de lei pentru măturat străzile din municipiu. Suma este cu 2,5 milioane de lei vechi mai mare decât în 2017.
Bugetul local al municipiului Botoșani este unul foarte mic în acest an, în primul rând din cauza salariilor majorate exagerat de mult. Din banii rămași, vor trebui reparate străzile, asigurat iluminatul, măturat străzile plus lucrările edilitare. De curățenia orașului se va ocupa și în acest an Urban Serv, societate aflată în subordinea Consiliului Local. Problema este că măturatul străzilor în municipiul Botoșani ne va costa enorm de mult în acest. Din taxele și impozitele plătite de cetățenii municipiului, 9 milioane de lei se vor duce către Urban Serv. La o asemenea sumă, cei de la Urban Serv ar trebui să spele zilnic fiecare stradă și fiecare alee din municipiu și să nu vedem fir de praf. Cu siguranță nu se va întâmpla asta și cu siguranță străzile vor fi „măturate” tot cu aceleași rable vechi care fac mai mult praf.

Primarul Cătălin Flutur susține că decizia aparține Consiliului Local numai că bugetul este insuficient.

„Au venit și au spus că trebuie să mărim taxa de măturat străzi care venea din bugetul local. Motivația a fost că salariile la Urban Serv au crescut, a crescut curentul, motorina, absolut tot ce înseamnă servicii. Creșterea e de 35%. Ajunge la 9 milioane de lei. Plătim în plus față de anul trecut 2,5 milioane de lei. Creșterea impozitelor și taxelor pentru toate activitățile, la nivelul anului 2018, înseamnă 1,6 milioane de lei. Noi nu asigurăm nici măcar creșterea la măturat. Noi trebuie să acoperim cheltuielile cu iluminatul public, școli și grădinițe, cu apa. Din mai puțini bani, trebuie să facem cheltuieli mai mari. Este o idee clară de a sabota activitatea primăriei”, susține primarul Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA