27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Urban Serv va colecta gunoiul din peste 100 de localităţi, începând din această primăvară

urbanserv920(1)

Începând din primăvara acestui an, Urban Serv nu va mai colecta gunoiul doar din municipiul Botoşani ci din peste 100 de localităţi. Societatea aflată în subordinea Consiliului Local Botoşani a rămas câştigătoarea licitaţiei pentru colectarea deşeurilor din zona patru a judeţului Botoşani, zonă din care fac parte municipiul Botoşani, oraşul Bucecea, plus câteva comune.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean şi Ecoproces, până la începutul lunii mai se vor semna contractele cu operatorii care au câştigat licitaţiile după care aceştia vor începe activitatea. Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, a precizat că volumul de activitate va creşte considerabil şi se vor face angajări.

“Deocamdată nu avem în plan achiziţia de utilaje. Pentru zona rurală se vor pune utilaje la dispoziţie de către autoritatea contractantă. În zona patru unde ne vom desfăşura noi activitatea, mai avem doar oraşul Bucecea, în afara municipiului Botoşani, iar în momentul da faţă avem utilajele necesare pentru colectarea deşeurilor. În ceea ce priveşte personalul, urmează să angajăm cinci şoferi. Odată cu semnarea contractului, vom face o nouă reorganizare a societăţii şi o redistribuire a personalului. Ulterior, dacă vom constata că nu avem suficient personal, vom face angajări. În total, sunt 104 localităţi prin care utilajele Urban Serv vor trebui să treacă pentru a colecta deşeurile de la platformele special amenajate. Odată cu semnarea acestui contract, volumul de activitate va creşte cu aproximativ 25%”, a declarat Simion Drelciuc, director Urban Serv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA