Conducerea societăţii Urban Serv intenţionează să extindă activitatea. Pe lângă măturatul străzilor, deszăpezire, colectarea gunoiului, administrarea pieţelor şi cimitirelor, şefii Urban Serv vor să extindă activitatea şi să crească veniturile.
Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv, spune că intenţionează să înceapă colectarea deşeurilor voluminoase din locuinţe, în special mobilă. Astfel, cei care doresc să renunţe la mobila veche din locuinţă, vor putea apela la firma Consiliului Local. În schimbul unui tarif care urmează a fi stabilit, o echipă a Urban Serv va veni şi va ridica obiectele de mobilier, urmând să le transporte la depozitul de la Stăuceni.
„Mulţi cetăţeni duc mobilier la punctele de colectare, acel deşeu voluminos. Administratorul depozitului de la Stăuceni primeşte acest tip de deşeu dar fără saltele. Mai avem probleme cu deşeurile textile de la agenţii economici. La depozitul de la Stăuceni se pot duce doar deşeuri textile generate de populaţie şi nu cele generate de agenţi economici sau unităţi medicale”, ne-a spus Simion Drelciuc.
O altă activitate pe care şefii Urban Serv vor să o dezvolte este colectarea deşeurilor verzi. Ei vor modificarea regulamentului iar cetăţenii care locuiesc la case sau angajaţii asociaţiilor de proprietari să nu mai aibă dreptul de a arunca la punctele de colectare a deşeurilor, crengi sau iarbă.
„Operatorul pune la dispoziţie saci pentru deşeuri verzi, contra cost. O dată pe săptămână, o maşină merge şi îi ridică. O să fac o solicitare către Consiliul Local în acest sens. Va fi o taxă pe sac şi nu taxă unică. Cetăţeanul plăteşte în momentul în care îşi cumpără sacul. În momentul introducerii, va trebui stabilită şi o sancţiune pentru cei care mai duc deşeurile verzi la platforme. În prezent, oamenii curăţă copacii, tund gazonul şi aruncă la platforme”, a mai spus directorul Urban Serv.