10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

URBAN SERV. ANUNȚ privind campania de colectare a deșeurilor voluminoase

Primăria Municipiului Botoșani, în colaborare cu operatorul de salubritate S.C Urban Serv S.A,  aduce la cunoștința cetățenilor următoarele:

Deșeurile provenite din obiecte de folosință casnică scoase din uz  ( exemple: mobilier, obiecte de uz casnic și sanitar, saltele, covoare , etc.) – denumite deșeuri voluminoase, vor fi debarasate de către cetățeni numai în cadrul campaniilor de colectare organizate trimestrial în baza unui grafic stabilit pe zile  calendaristice, anunțat din timp  prin mijloace mass media, site-ul Primăriei www.primariabt.ro și site-ul operatorului www.urbanserv.ro.

În alte zile, din afara campaniilor de colectare organizate, este interzisă abandonarea acestora pe domeniul public, inclusiv la platformele de gunoi din condominii. În conformitate cu legislația în vigoare abandonarea deșeurilor voluminoase pe domeniul public se sancționează cu amendă de către organele abilitate.

A doua campanie de colectare cu operatorul de salubritate a deșeurilor voluminoase pentru anul 2021 va avea loc perioada 27 septembrie – 14 noiembrie, iar debarasarea se va face în fiecare zi de sâmbătă din acest interval, până la ora 14, respectiv zilele:  02.10.2021; 09.10.2021; 16.10.2021; 23.10.2021;  30.10.2021;  06.11.2021;  13.11.2021.

Cetățenii vor depune obiectele nefolositoare voluminoase, numai în zilele  de sâmbătă indicate mai sus, prin aport voluntar la/ lângă  platformele destinate colectării gunoiului menajer. Pentru o bună și eficientă colectare, cetățeanul care dorește să se debaraseze de deșeurile voluminoase va anunța în cursul săptămânii asociația de proprietari intenția de a le  depozita la platforma de gunoi respectivă, urmând ca asociația de proprietari să anunțe din timp operatorul de salubritate. Veți oferi următoarele informații: numele/prenumele, ziua depozitării, tipul de deșeu ( ex: un dulap, o canapea, 2 scaune, o saltea, etc.)

Facem apel la populația care locuiește la bloc:

  • Nu vă debarasați de deșeurile voluminoase în alte zile decât în cele indicate mai sus
  • Anunțați din timp asociația de proprietari;
  • Dacă nu ați reușit să luați legătura cu asociația de proprietari, sunați direct la dispeceratul operatorului la numărul de telefon  0231 517 007 cu indicarea numărului asociației în perimetrul căreia se află platforma unde veți depozita deșeul;
  • Respectați data când v-ați programat prin intermediul asociației sau a dispeceratului;
  • Nu aruncați alte tipuri de deșeuri interzise la platforme , de exemplu: deșeuri de echipamente electrice și electronice ( DEEE), deșeuri provenite din renovări apartamente, etc.

DEEE se pot preda la punctele de colectare fixe, astfel:

  • luni, între orele 9,00-16,00 la centrul de la P-ța Viilor-str. Vârnav nr. 22,
  • marți și joi între orele 9,00-16,00 la centrul de pe str. A. Purice-spate Util
  • miercuri- între orele 9,00-16,00 și vineri orele 9,00-13,30 la centrul de pe str. Independenței – vis – a – vis de Serconf

Primarul Municipiului Botoșani

Cosmin Ionuț Andrei

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA