-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

UPU Pediatrie a primit 100.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii. Vor fi trataţi mai bine pacienţii?

pediatrie upu (8)

Începând din această lună, Unitatea de Primiri Urgenţe a Secţiei de Pediatrie este finanţată de la bugetul de stat. Este vorba de 100.000 de lei iar banii vor fi folosiţi pentru salariile celor 17 angajaţi şi pentru materiale sanitare şi medicamente.

“Incepand cu luna octombrie, Spitalul Judetean a primit finantare pentru upu copii suma in valoare de 100.000 de lei in care intra drepturile salariale aferente lunii septembrie si cheltuielile cu medicamente si materiale sanitare. Este un lucru extrem de favorabil pentru spital pentru ca se reduce din povara financiara pentru ca pana la aceasta masura punctul de lucru de la pediatrie era finantat cu bani din contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate”, a declarat Ioan Asaftei, director de ingrijiri Spitalul Judetean de Urgenta.

Initial, acest compartiment trebuia sa primeasca finantare de la nivel central inca din vara acestui an. Cel putin asta a promis Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu in luna mai cand a facut o vizita la spitalul din Botosani. In anul 2014, pana la preluarea de catre minister, cheltuielile cu acest compartiment de la pediatrie suportate din bugetul spitalului s-au ridicat la aproape 900.000 de lei.

Acum rămâne de văzut dacă cei 100.000 de lei lunar se vor regăsi în serviciile oferite pacienţilor sau cei care ajung la spital vor fi trimişi la farmacii să-şi cumpere medicamente, seringe şi alte materiale sanitare aşa cum se întâmplă de ani buni în unităţile medicale din Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA