15.4 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

UPU la Spitalul Municipal Dorohoi: “Va avea toate dotările necesare, circuite și personal”

Lucrările de modernizare ale Spitalului Municipal Dorohoi se apropie de finalizare. După inaugurarea Ambulatoriului, în luna mai va deveni funcțional și pavilionul Materno-infantil, o investiție de peste 20 de milioane de lei.

Potrivit primarului Dorin Alexandrescu, la parterul blocului Materno-infantil care se află acum în reabilitare, va fi relizat un compartiment de primiri urgențe cu toate dotările necesare.

“Termenul de finalizare al corpului Materno-Infantil este luna mai. El va avea și alte secții, inclusiv chirurgie. La parter va fi și o secție de Primiri Urgențe. Această secție va fi finanțată direct de la Ministerul Sănătății. Spitalul este în avizare pentru a avea această secție de Primiri Urgențe. În prezent, această secție funcționează dar este finanțată din bugetul spitalului. Va avea toate dotările necesare, circuite și personal. Cinci miliarde care erau din banii spitalului vor putea fi folosiți pentru alte activități ale spitalului. Va fi ceva asemănător cu UPU Botoșani”, ne-a spus Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

În această lună s-au semnat 9 contracte de furnizare de echipamente medicale pentru Spitalul Municipal Dorohoi, finanțarea de 15,7 milioane lei fiind asigurată prin Planul Național de Redresare şi Reziliență – Componenta C12. Este vorba de APARAT RX DIGITAL, ECOGRAFE (11 buc.), MAMOGRAF, OSTEODENSITOMETRU, COMBINĂ ENDOCOLONOSCOPIE ȘI REZECTOSCOP, ECHIPAMENTE DE BALNEOFIZIOTERAPIE (BFT), ECHIPAMENTE PENTRU CABINET DERMATOVENEROLOGIE, ECHIPAMENTE DE CHIRURGIE, ECHIPAMENTE DE OFTALMOLOGIE.

La momentul actual, mai sunt în procedură de licitaţie 3 loturi de echipamente medicale (dispozitive medicale, echipamente de laborator şi echipamente pentru cabinetul TBC) în valoare de 3.485.812,97 lei inclusiv T.V.A.

“Încă mai avem de făcut achiziții de echipamente medicale la Spitalul Dorohoi. Am un proiect pe nosocromiale și avem încă un proiect pe PNRR. Zilele trecute au ajuns 11 ecografe iar medicii erau foarte entuziasmați pentru că este aparatură de ultimă generație. Din păcate, RMN-ul și CT-ul nu au mai ajuns, din cauza furnizorului. Acum suntem în instanță cu firma care a câștigat licitația, pentru că nu și-au onorat contractul. Urmează să obținem o nouă finanțare și vom achiziționa RMN-ul și CT-ul. Vom avea un spațiu nou pentru imagistică în care vor funcționa RMN-ul și CT-ul. Noi avem un CT dar vrem să mai achiziționăm încă unul, de ultimă generație”, a mai spus primarul Dorin Alexandrescu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA