UPU de la Pediatrie are toate şansele să fie transformat în camera de gardă

0
429

spitalpediatrie upu

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au anuntat ca, daca Ministerul Sanatatii nu va finanta acest compartiment de primiri urgente copii, de la 1 septembrie unitatea va fi transformata in camera de garda.

Asta inseamna ca micii pacientii vor fi tratati in camera de garda de cadrele medicale, numai ca angajatii de aici nu vor mai primi sporuri de urgente, ci aceleasi sporuri ca toti salariatii din spital.

“Transformarea aceasta inseamna ca orice urgenta este tratata in continuare, dar prin camera de garda. Nu se pune problema ca urgenta sa nu fie tratata corespunzator. Nu se pune problema desfiintarii a ceva ci doar a transformarii. Asta inseamna ca aceeasi oameni vor desfasura activitate acolo, vor primi urgentele, numai ca nu vor mai avea sporuri de urgenta, ci sporuri ca restul spitalului. Noi nu o sa mai platim incepand cu septembrie sporurile pentru structura de urgenta”, a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul  Judetean de Urgenta.

In acest moment, banii pentru salarii si medicamente sunt dati din fondurile spitalului, desi acest compartiment ar fi trebuit finantat direct de la bugetul de stat. La unitatea de urgente de la pediatrie lucreaza 17 angajati, iar lunar cheltuielile cu asistentii,  medicii si medicamentele se cifreaza la aproape  100.000 de lei.

“In ultimii trei ani, Spitalul Judetean a cheltuit cu punctul de lucru UPU-Pediatrie aproximativ 3 milioane de lei, din fonduri proprii, bani care se regasesc in platile restante si arieratele spitalului”, a adaugat Viorel Iliuta, manager Spitalul  Judetean de Urgenta.

In plus, in luna mai, aflat in vizita la spitalul din Botosani, ministrul  Sanatatii, Nicolae Banicioiu a promis ca va face tot posibilul ca urgentele  sectiei de copii sa primeasca bani de la  minister in vara acestui an. Lucru care pana la ora actuala nu s-a concretizat, desi managerul spitalului a facut patru fundamentari in acest scop la nivel central.