28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Unul din cei mai cunoscuţi actori botoşăneni a făcut accident vascular şi a ajuns la UPU

ambulanta upu

Actorul botoşănean Volin Costin a făcut în această dimineaţă un accident vascular cerebral, în timp ce se afla în locuinţa sa din municipiu. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani.

Medicii botoşăneni încearcă să-l stabilizeze şi urmează să facă mai multe investigaţii. De asemenea, ei au luat în calcul inclusiv varianta să solicite un elicopter SMURD pentru transportarea actorului botoşănean la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

„Pacientul in varsta de 49 de ani, a sosit in sectia noastra cu semne de accident vascular cerebral in constituiere cu insuficienta circulatorie cerebrala, de cauze deocamdata necunoscute.Dumnealui prezenta si un deficit motor pe dreapta, si i s-a recomandat computer tomograf si consult neurologic. A fost internat pe sectia de neurologie, iar in functie de evolutie se va decide daca pacientul va ramane in sectia spitalului de urgente sau va fi dirijat catre  Neurochirugie Iasi”, a declarat Petre Radaucenu, medic sef UPU.

Volin Costin este directorul artistic al Teatrului Mihai Eminescu. S-a născut pe 12 august 1965 la Botosani. Este absolvent al Academiei de Arte „George Enescu” Iasi – promotia 1994, la clasa prof. Sergiu Tudose, Geta Angheluta, Emil Coseru, Monica Bordeianu.

Din 1994 este actor al Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani, din 2006 fiind si director artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani.

A jucat în sute se spectacole şi a participat la festivaluri din Iasi, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Chisinau, Avignion – Franta, Oradea, Galati, Tranbzon – Turcia, Bucuresti

A fost nominalizat pentru premiul de interpretare masculina la Festivalul de Teatru ATELIER -Sfântu Gheorghe, 1996, pentru rolul Propricin din „Însemnarile unui nebun” de N.V. Gogol, regia Ion Sapdaru. Nominalizat pentru premiul ce-a mai buna interpretare masculina la Festivalul de Teatru „Saptamâna Teatrului scurt”, Oradea – 1996. De asemenea, a fost nominalizat pentru cel mai bun actor al anului în sondajul – „Cel mai…ce-a mai” -Ziarul Financiar din august 2007 pentru rolul Raghin – spectacolul „Salonul nr. 6” de A.P. Cehov, regia Petru Vutcarau.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA