2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Unitatea de Primiri Urgente s-a transformat în adăpost pentru boschetari

 

upu512

Frigul aglomereaza Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Botosani. Tot mai multi oameni ai strazii merg la spital pentru a gasi un adapost si o masa calda. Asa se face ca la urgente ajung zilnic doua-trei persoane care cer sprijin de acest fel.

 

Persoanele fara adapost vin aici in noptile reci pentru ca in  alta parte nu au unde.  Exista in municipiul Botosani un centru de noapte pentru oamenii strazii, dar este supraaglomerat.

„In noptile friguroase mai avem si persoane fara adapost care ajung in sectia noastra. Bineinteles ca nu toti necesita tratament de specialitate, dar avand in vedere ca suntem oameni nu putem sa-i dam afara si ii tinem pana dimineata. Le asiguram un ceai si mancare daca avem posibilitatea”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Si pentru ca vremea rece s-a instalat si iarna este aproape, reprezentantii Unitatii de Primiri Urgente se asteapta ca numarul persoanelor fara adapost care vor ajunge in camera de garda sa creasca.

Pana acum, trei vieti au fost luate de frigul din timpul noptii. Este vorba de oameni ai strazii care au fost gasiti in soc hipotermic. In aceasta perioada Politia Locala Botosani a identificat  peste 60 de persoane fara adapost.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA