-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

UNGURENI. Proiect pentru realizarea unui sistem de canalizare

În toamna acestui an, comuna Ungureni va avea apă în aproape toate satele componente. În schimb, canalizarea rămâne o problemă greu de rezolvat deoarece costurile sunt foarte mari.

Primăria Ungureni a început să pregătească un proiect și încearcă să obțină o finanțare europeană sau guvernamentală pentru realizarea sistemului de canalizare. Pentru că sunt costuri foarte mari, în prima etapă se încearcă rezolvarea problemei canalizării în localitatea Ungureni.

“Avem un studiu de fezabilitate făcut pentru aglomerarea Ungureni care este formată din satele Ungureni, Sapoveni și Epureni. Înseamnă aproximativ 2300 de beneficiari. Din estimările făcute, investiția ar fi undeva la șapte milioane de euro. Dacă nu vom reuși să obținem o finanțare de șapte milioane de euro, vom încerca să facem proiectul în mai multe etape. Important este să obținem o primă finanțare și să începem proiectul. Ulterior putem face extinderi și cu bani din bugetul local”, a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA