-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

UNGURENI. Au investit milioane de euro în rețele dar stau de două săptămâni fără apă

Autoritățile județene și Nova Apaserv continuă să-și bată joc din zeci de mii de botoșăneni. Primăriile au investit milioane de euro în rețele de apă, oamenii au cheltuit mii de lei ca să se racordeze la aceste rețele iar Nova Apaserv nu livrează apă nici măcar câteva ore pe zi.

Un astfel de exemplu comuna Ungureni unde cei aproximativ 1300 de abonați au beneficiat de apă doar două zile în ultimele două săptămâni. De curând, Primăria Ungureni a finalizat încă un proiect de aproape două milioane prin care s-au racordat încă trei sate la rețeaua de apă. Nova Apaserv a dat avizul pentru racordare dar cele aproximativ 600 de gospodării nu vor beneficia de apă din cauza modului cum este gestionat sistemul de către operatorul aflat în proprietatea Consiliului Județean.

Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni, spune că a avut multe discuții cu reprezentanții Nova Apaserv, a primit asigurări că vor rezolva problema dar oamenii stau în continuare fără apă. El a precizat că magistrala din care este alimentată comuna Ungureni este foarte veche și subdimensionată. Mai mult, din această magistrală au mai fost racordate și alte comune iar acum locuitorii comunei Ungureni nu mai beneficiază de apă.

“De aproape două săptămâni sunt probleme cu apa în comuna Ungureni. În aproape două săptămâni am avut doar două zile apă. Noi avem aproape 1300 de abonați care stau fără apă. În curând trebuie să facem recepția proiectului prin care am racordat încă trei sate la rețeaua de apă și vom mai avea încă 600 de abonați. Am investit aproape două milioane de euro, oamenii se racordează dar nu vor avea apă.

Am discutat cu cei de la Nova Apaserv, îmi spun că vor rezolva dar în continuare stăm fără apă. Sună și oamenii din comună. Nici nu mai răspund cei de la deranjamente de la Nova Apaserv. Mulți oameni nu știu care este situația și vin la primărie dar noi nu putem rezolva problema. Le solicit celor de la Consiliul Județean și Nova Apaserv să găsească o soluție pentru că nu mai putem sta fără apă. Este secetă, în fântâni oamenii nu au apă”, ne-a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA