20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Unde or fi parlamentarii PNL de Botoşani? Să fi dat mâna cu PSD-ul?

EDITORIAL De vreo câteva luni, PNL Botoşani pare să fi fost părăsit de o parte dintre parlamentari. Prin zona politică se vehiculează că senatorul Grigoraş şi deputatul Şoptică şi-au dat mâna deja cu liderii PSD pentru a-şi asigura libertatea şi pentru a-şi proteja afacerile.

Teoretic, PNL Botoşani are patru parlamentari în perioada 2012-2016. În realitate au mai rămas doar doi. Este vorba de deputaţii Roxana Anuşcă Ţurcanu (nevasta liderului PNL Botoşani) şi Verginel Gireadă. Ceilalţi doi s-au îndepărtat din ce în ce mai mult de PNL şi de liderul Florin Ţurcanu şi îşi văd liniştiţi de afacerile lor. Senatorul Viorel Grigoraş are cabinetul parlamentar la sediul PNL dar unii liberali spun că îl văd din ce în ce mai rar. Florin Ţurcanu declara în urmă cu ceva timp că unii parlamentari nici măcar nu şi-au mai plătit cotizaţia la partid, cu trimitere directă către senator. În ultima perioadă, Grigoraş nu a mai participat la conferinţele de presă ale liberalilor dar în schimb a fost văzut la tot felul de acţiuni unde erau şi membri PSD. O fi doar coincidenţă? Unii susţin că deja a bătut palma cu social democraţii şi că în felul acesta încearcă să asigure liberatatea. Grigoraş nu stă tocmai liniştit ţinând cont de ancheta care îl vizează pentru faptul că a „transportat” morţi cu autocarele RVG şi a decontat o suma mare de bani.

Nici deputatul Costel Şoptică nu mai este în relaţii la fel de bune cu actuala conducere a PNL. Cu afacerile la pământ, Şoptică a intrat în PNL, a cotizat cât a trebuit şi a intrat în Parlament. Ulterior, firmele pe care acesta le controlează au început să meargă din ce în ce mai bine, încasând bani publici. Treptat, Şoptică s-a îndepărtat de PNL şi de Ţurcanu. Se pare că acesta colaborează din ce în ce mai bine cu Şerban Mihăilescu, un pesedist fugit la UNPR şi revenit cu tot cu partid la PSD. Cei doi fac un tandem de excepţie pe zona Darabaniului. În condiţiile în care PNL va ieşi de la guvernare, Şoptică ar putea trece în barca PSD pentru a-şi proteja afacerile.

Ceilalţi doi parlamentari liberali nu par interesaţi să migreze în tabăra social democrată. Roxana Anunşcă Ţurcanu va rămâne în PNL atâta timp cât Florin Ţurcanu va conduce organizaţia Botoşani iar Verginel Gireadă este intersat de funcţii atât în partid cât şi în administraţia judeţeană. Între Florin Ţurcanu şi Verginel Gireadă au existat nişte contre în ultima perioadă. Ţurcanu anunţa că Gireadă îi vrea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Între timp, cei doi par să fi revenit la sentimente mai bune unul faţă de altul. În urmă cu doar câteva zile, Ţurcanu anunţa că exclude varianta plecării din partid a deputatului Gireadă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

179 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA