-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Una dintre siamezele anilor 80 a decedat FOTO

siameze gherghina

Gherghina Boaru, una dintre siamezele anilor 80, a decedat în această dimineaţă. Ea era internată în Spitalul Judeţean Botoşani de aproape trei săptămâni ca urmare a unei crize pe care a făcut-o în timp ce era la locuinţa mamei sale din Bucecea.

Gherghina a ajuns pe data de 26 mai la Unitatea de Primiri Urgente. Tanara, in varsta de 32 de ani s-a simtit foarte rau, iar mama ei, Elena Boaru a sunat la Ambulanta. Gherghina Boaru suferea de ciroza hepatica si avea nevoie de tratament de specialitate. Gherghina Boaru a lucrat mai mulţi ani în Italia dar s-a intors in Bucecea, la jumătatea lunii mai, în momentul în care a aflat ca este grav bolnava. Femeia avea doi copii, o fetita de sase anisori care locuieste impreuna cu mama ei, si un baietel de 10 ani care a fost adoptat de o familie din Bucuresti.

În afara bolii, Gherghina se confrunta şi cu probleme financiare. Ea nu avea bani nici măcar pentru medicamente.

“Poate o tratez, poate nu, dar e mai bine acasa. Daca boala nu e tratabila, vreau sa imi petrec aceste momente impreuna cu cei dragi. Si sora mea e suparata. Nu imi arata, dar o simt. Medicamente nu am, in spital nu ma primeste pentru ca nu sunt asigurata, nu am lucrat cu carte de munca, nu pot sa-mi fac macar o pensie de boala. O sa-mi fie foarte greu”, a declara în urmă cui trei săptămâni Gherghina Boaru.

Pe 29 iulie, 1982 Elena Boaru, femeia simpla din Botosani, a nascut siameze, lipite in dreptul inimii, de la stern la ombilic. In Romania anilor ’80 nu se putea face nimic pentru ele, iar mama lor se temea pentru fetele ei. La sase luni de la nastere insa, siamezele Lina si Gherghina au avut parte de sansa vietii lor: minunea s-a intamplat in Elvetia, unde o echipa de 28 de medici s-a chinuit timp de zece ore pentru a le separa pe fete, iar in februarie 1983 Lina si Gherghina se nasteau din nou. Acum, Gherghina este cea care are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet ca sa poata urma tratamentul pentru ciroza hepatica.

siameze1

siameze1

siameze4

siameze2

siameze

siameze siameze2

 

siameze3 siameze5

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA