22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Un virus informatic puternic afectează din nou clienţii băncilor, inclusiv în România. Totul despre Dyre

calculatoare2

Un nou val de e-mail-uri care conţin virusul Dyre vizează clienţii instituţiilor financiare din mai multe ţări, printre care şi România.

Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Utilizatorii de servicii de e-banking sunt invitaţi să descarce un fişier maliţios de tip arhivă conţinând un executabil, care provine de la un consultant fiscal, potrivit Bitdefender.
Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuţii purtate anterior şi le sugerează clienţilor să descarce cu prioritate fişierul pentru a finaliza o tranzacţie financiară. Un al doilea mesaj susţine că trimite documentaţia financiară a clientului şi îi cere să verifice autenticitatea tranzacţiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancţiuni contravenţionale impuse companiei pe care o deţine, invitându-l să ia la cunoştinţă lista abaterilor. Fişierul .exe descarcă şi activează virusul bancar Dyreza, cunoscut şi sub denumirea Dyre.

Observat pentru prima dată anul trecut, virusul Dyre este foarte asemănător cu celebrul troian bancar Zeus. Se instalează pe computerul utilizatorului şi devine activ doar când utilizatorul îşi introduce credenţialele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituţii bancare. Prin intermediul unui atac de tip man-in-the-browser, hackerii injectează cod Javascript maliţios, ce le permite să fure credenţialele de atutentificare sau să efectueze operaţiuni neautorizate în cont.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA