14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Un singur caz de rujeolă la Botoşani. Ministerul Sănătăţii anunţă că este epidemie în România

spital pacient920

A aparut primul caz de rujeola la nivelul judetului Botosani. Este vorba de o tanara de 29 de ani din mediul rural, care a fost diagnosticata cu rujeola, spun medicii, si a fost internata in spital.

Starea de sanatate a acesteia este una favorabila. „Am avut un singur caz cu rujeola la o tanara de 29 de ani din mediul rural. Acesta a fost externata din spital si se afla in stare buna”, a spus Angela Straticiuc, purtator de cuvant DSP.

La nivelul Directiei de Sanatate Publica Botosani sunt peste 7.000 de doze de vaccin impotriva rujeolei. Potrivit medicilor, cam 10% dintre parinti refuza sa-si vaccineze copiii. Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola in tara, dupa moartea a 3 copii.

Aproape 700 de imbolnaviri au fost inregistrate de la inceputul anului si pana acum, iar in multe dintre cazuri, copiii nu fusesera vaccinati impotriva virusului. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Mures, Arad si Timis, cei trei bebelusi care au murit fiind din ultimele doua judete.

Rujeola este o boala foarte contagioasa care se transmite pe cale virala. perioada de incubatie este intre 7-18 zile, iar debutul este unul brusc si cu febra ce paote ajunge la 39 de grade. apoi, in catelva zile apare si eruptia pe piele. Pot aparea insa complicatii cum ar fi convulsii febrile, pneumonie, otita sau chiar meningita, mai ales daca pacientul este foarte mic.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA