10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Un senator UDMR vrea să interzică reclamele la medicamente și la farmacii

pastile aspirina

Senatorul UDMR, Alexandru Vegh, a depus un proiect legislativ prin care vrea să interzică difuzarea la televiziune și la radio a reclamelor la medicamente și produse medicale, precum și la farmacii. În prezent, publicitatea este permisă la produsele medicamentoase care nu necesită prescripție medicala, de tip OTC (over-the-counter), precum și cea la farmacii.

Potrivit cifrelor statistice disponibile, dacă proiectul de lege ar fi aprobat, ar fi o lovitură dură pentru media, deoarece ar diminua semnificativ bugetul de publicitate rulat, în prezent, de mass-media, informează HotNews.ro.
Alexandru Vegh și-a înregistrat propunerea legislativă pe 1 aprilie, la Senat, și o motivează prin „influență negativă și înșelătoare pe care o are asupra populației”.

„Venim cu această inițiativă datorită amplorii pe care a luat-o publicitatea ascunsă la medicamente și influența negativă și înșelătoare pe care o are asupra populației, aspecte care se datorează, în principal, publicității prin televizune și radio, surse de informații publice care ajung la un număr foarte mare de persoane.
(…) Obligația de a include în mesajul publicitar pentru medicamente invitația de a se citi prospectul și recomandarea de a se adresa medicului sau farmacistului, în caz de manifestări neplăcute, nu suplinește rolul pe care ar trebui să îl aibă un medicament de a vindeca bolile. Pacienții ar trebui să se adreseze medicului specialist, atunci când prezintă simptomele unei boli, și nu abia în urma efectelor secundare, suferite ca urmare a tratării fără recomandare medicală prealabilă”, a declarat senatorul UDMR.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA