22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Un senator promite Centru Sportiv Național la Botoșani

haltere

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că a primit confirmarea din partea Guvernului României pentru înființarea Centrului Sportiv Național Botoșani. Decizia Executivului vine în urma mai multor demersuri începute încă din 2013 de către parlamentarul PSD, împreună cu autoritățile locale.

În răspunsul la interpelarea senatorului social-democrat pe această temă, Ministerul Tineretului și Sportului a confirmat că s-a constituit deja un grup de lucru care va gestiona înființarea a 7 complexuri sportive naționale în mai multe județe ale țării, printre care se numără și județul Botoșani. Decizia a fost luată în baza programului de reformă propus de ministrul Gabriela Szabo pentru descentralizarea sportului românesc.

„Am insistat la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului ca unul dintre aceste centre sportive naționale să fie la Botoșani. Am arătat că în ultimii cinci ani sportivii botoșăneni de performanță au obținut peste 700 de medalii în competițiile naționale și internaționale. Clubul Sportiv din Botoșani a fost în primele 5 județe ale țării conform clasamentului Ministerului Tineretului și Sportului. Deci cred că merităm din plin să avem un centru sportiv național în județul nostru”, a explicat Doina Federovici.

Conform senatorului PSD, constituirea Centrului Sportiv Național Botoșani va fi cea mai mare investiție în domeniul sportului din Botoșani din ultimii 15 ani.

„Este un proiect care se înscrie în programul Guvernare pentru Botoșani pe care l-am propus botoșănenilor atunci când am fost aleși în Parlamentul României. Ne ținem de acest program și sper că prin realizarea acestui centru sportiv național, județul nostru va deveni un etalon în sportul românesc de performanță”, a adăugat Federovici.

În prezent, la nivelul județului Botoșani, activează Clubul Sportiv Botoșani care și-a început activitatea în 1973 cu patru ramuri sportive, ajungând în prezent la opt secții în care activează 15 antrenori, dintre care șase voluntari. Baza sportivă a clubului este formată din mai multe săli dotate cu echipamente pentru antrenamente, o cantină și 22 camere modernizate cu câte două locuri cu baie proprie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA