16.4 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

Un senator botoşănean vrea măsuri pentru combaterea violenţei în familie

federovicidoina4febr

Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre femei si barbati devine Autoritatea de Stat in Domeniul Violentei in Familie, cu responsabilitati directe in coordonarea si aplicarea strategiilor si politicilor guvernamentale. Senatul a votat ieri proiectul de Lege pentru aprobarea OG nr.6/2015 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.

Violenta in familie este un fenomen extrem de grav cu care se confrunta toate societatile contemporane. „Exista o preocupare constanta la nivel european pentru reducerea consecintelor generate de violenta in familie, preocupare preluata si de tara noastra. Astfel, de anul trecut, Romania se numara printre statele semnatare ale Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice – Conventia de la Istanbul. Prin semnarea Conventiei, Romania s-a angajat sa respecte si sa promoveze masurile pentru combaterea fenomenului violentei in familie”, a declarat senatorul Doina Federovici.

Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre femei si barbati va putea finanta sau cofinanta programele de interes national destinate prevenirii si combaterii violentei in familie, precum si ocrotirea si sprijinirea familiei, din fondurile alocate de la bugetul de stat cu aceasta destinatie, din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, precum si din alte resurse, in conditiile legii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA