8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Un român a scăpat de RATELE ÎN FRANCI ELVEŢIENI după ce a dat banca în judecată

franci elvetieni

Un bărbat care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, printr-o ordonanţă preşedinţială, avocatul acestuia spunând că este o premieră care va putea crea un precedent.

Un bărbat din Bucureşti a împrumutat de la bancă, în 2008, aproximativ 80.000 de franci elveţieni. Pentru că în ultima perioadă francul elveţian a crescut semnificativ în defavoarea leului, omul s-a trezit că are de plătit, lunar, în jur de 3.000 de lei, rata fiind astfel cu mult mai mare faţă de momentul la care a încheiat contractul.

Potrivit Mediafax, el a dat în judecată banca şi a reclamat clauzele abuzive, cerând restituirea banilor pe care i-a dat în plus. Procesul acestuia se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În paralel, bărbatul a cerut instanţei, respectiv Tribunalului Bucureşti, într-o acţiune separată, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea plăţii ratelor bancare până la soluţionarea primului proces.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA