-1.3 C
Botoșani
miercuri, 8 februarie 2023

Un primar se revoltă: „Macaleți să iasă din tronul dumnealui. Nu voi lăsa asemenea prostii să treacă”

Tentativa conducerii Consiliului Județean de a majora tarifele la gunoi a stârnit revoltă în rândul primarilor, inclusiv a celor social democrați. Ei susțin că și în acest moment încasează foarte greu taxa de salubritate iar în cazul unor majorări le va fi imposibil să-i convingă pe oameni că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare.

„La Consiliul Județean văd doar incompetență, oameni iresponsabili, care nu știu ce au de făcut, care nu știu să implementeze proiecte, care iau bani mulți degeaba. S-au închis într-o cameră și iau decizii doar pentru ei. Acest proiect trebuia să stea 45 de zile în dezbatere publică. Eu am aflat din presă. Ulterior am aflat că purtăm și negocieri, ne înțelegem cu PNL-ul… Se încearcă negocieri pe sub masă. Cât sunt primar și secretar general al PNL, nu voi lăsa asemenea prostii să treacă. Vorbim de un contract comercial. Când au licitat, au licitat un preț. E problema lor dacă nu și-au dimensionat bine costurile”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

În momentul de fața, în comuna Dîngeni, gradul de încasare al taxei de salubritate este de doar 22%. Aceeași situație este în majoritatea comunelor din județ , oamenii refuzând să plătească pentru gunoiul pe care îl aruncă la punctele de colectare.

„Noi trebuie să încasăm aceste taxe de la cetățeni. Sunt cetățeni care trebuie să meargă doi-trei kilometri până la ghena de gunoi. Acei cetățeni nu vor achita taxa. Noi nu încasăm aceste taxe iar societatea care prestează serviciile, nu încasează de la noi sumele. Îl rog pe domnul președinte Macaleți să iasă din tronul dumnealui, să vină în județ și să stea de vorbă cu primarii, să încercăm să redimensionăm proiectul, să-l facem funcțional și apoi putem discuta și de eventuale modificări ale tarifelor. Nu pot să spun că fac politică de stânga iar eu mă comport ca un boier în sediul Consiliului Județean. În mediul rural lumea este săracă. În Dângeni avem 160 de gospodării unde oamenii nu au venituri sau au venituri din pensie de CAP. Gradul de încasare al taxei de salubritate este 22%. Ajungem să ne blocheze bugete locale”, a mai spus primarul comunei Dîngeni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORA